Hammadde Bilgileri

Hammadde sınıflandırmamızı gösteren örnekler

 
Değişiklik DüzeyiÖrnek RenklerÖrnek Yemek
Yenilenebilir Doğal Malzemeler Baraj Reçinesi Yabani Meyveler
İşlenmiş Doğal Malzemeler Bitki Reçine Sabunu Fırınlanmış Ekmek
Mineral Malzemeler Misket Limonu Tuz
Sentetik Materyaller Tiazoller Sakarin
D e c o v e r y ®  Bağlayıcı Madde Modifiye Nişasta

 

Alkol (ALKOL DENAT)

Nişastalı bitkilerin fermantasyonu ile, örn. Patates olarak ve müteakip damıtma.

Alüminyum Silikat

Alüminyum açısından zengin kayaların aşınmasıyla oluşan su içeren kil veya teknik çökeltme ile elde edilen ince bir mineral dolgu maddesi olarak.

Amin Sabunu

Organik bileşenlerle değiştirilerek edinilmiş amonyum bileşikleridir. Su ile seyreltilmiş ürünlere bağlayıcıların daha iyi dahil edilmesini sağlar.

Amonyum Sabunu

Amonyum sabunu gibi hammaddeler Balmumu, yağlar ve reçineler, amonyak ile sabunlaştırılır ve pigmentler için ıslatma maddesi veya bağlayıcı olarak kullanılır.

ASPARTİK ASİT (TETRASODYUM İMİDOSÜKSİNAT)

Biyolojik olarak kolayca parçalanabilen protein yapı taşı, örn. dengeleyici bir madde olarak kullanılan midyelerdeki kalkerli kabukların yapısını kontrol eder.

Balmumu (CERA ALBA)

En iyi orijinlerden saf, ağartılmamış, pürüzsüz balmumu, düşük kalıntı kontrolü yapılmıştır.

Bergamot Yağı (CITRUS AURANTIUM BERGAMIA MEYVE YAĞI)

Bergamot ağacının (Citris bergamia Risso) meyve kabuğundan elde edilen gerçek, sarımsı uçucu yağ, koku olarak kullanılır.

Bezir Yağı

Sıcak ve soğuk pres sonucu keten tohumundan elde edilen bezir yağı işletmemizin kendi bölgesinde yetişen ve tarafımızdan kontrol edilen organik tarım sonucu elde edilir. Bünyesinde doymamış yağ asitleri sebebi ile yağlıboya katkısı olarak kullanılmaktadır. Bu özelliği sayesinde yağlara elastikiyet ve akıcılık sağlamaktadır. Bezir yağı saman benzeri bir baharatlı kokuya sahiptir. Bezir yağı yağlı boyalar için, haşhaş ve ceviz yağından daha önemli bir yağ katkısıdır. Bezir yağı tarihte ilk olarak 8. Yüzyılda yapılan yağlıboya çalışmalarında kullanılmıştır.

Çam Terpen Alkolü ( PINUS PALUS TRIS OIL)

Katalitik su ilavesinden sonra çam sakızı terebentinin damıtılmasından elde edilen yüksek kaynama noktalı fraksiyonlardır.

Carnauba Cilası

Sert ve su tutmayan Carnauba cilasının Brezilya kökenli bir palmiye türünden elde edilmektedir. Yüksek boylu palmiyelerin yaprakları toplanır (bu işlem palmiyeye zarar vermez yaprakları tekrar büyür), sıcak suda kaynatılır, süzülür ve fiziki ağartma yolu ile yağı alınır. Sertliği sayesinde tüm AURO-Cilalarının fiziki dayanıklılığını güçlendirir.

Catechu (ACACIA CARECHU BARK TOZU)

Hint tanen akasyasının öz odunundan elde edilen kalınlaştırılmış meyve suyu özü. Catechu, kahverengi ila siyah bitki renkleri için kullanılır.

Cochenille

Cochenille Meksika ve Kanarya adalarında bulunan kaktüslerin üzerinde yaşayan böceklerin yine kaktüs üzerine bırakmış oldukları kırmızı bir renk verici maddedir. Karmin tarih boyunca geleneksel olarak kumaş boyamada, makyaj yapmakta kullanıldığı gibi boya işlerinde de kullanılmaktaydı. Önceleri genç kızlar kullanmasın diye ,“Rujlar böceklerden yapılır „ diye korkutulurmuş. Kırmızı ile violet rengi arasında olan bu renk tonu yani Karmin aynı zamanda gıda boyası olarakta kullanılmaktadır. Örneğin kendi adı ile anılan bir likörde kullanılır. AURO duvar cilalarındaki mavimsi – kırmızı tonunu tamamlamak için Cochenille kullanmaktadır. AURO’nun diğer bir ürünü olan Paskalya yumurtası boyasında da bu madde kullanılmaktadır.

Dammar (SHOREA ROBUSTA REÇİNE)

Yeryüzündeki en değerli ve güzel bitki reçinelerinden biridir. Adı Malayca "kedi gözü" kelimesinden gelir. Çok hafif ve neredeyse sarı değil. Sumatra'daki menşe ağacı aynı zamanda meranti ağacının tedarikçisidir. Dammar reçinesinin çıkarılması, sakinlerin tropik ormanı aşırı kullanım olmadan sürdürülebilir bir şekilde kullanmalarını sağlar. Baraj kullanımı bu nedenle tropikal orman tahribatına karşı aktif bir çalışmadır.

Decovery ®

Decovery ® , bu biyojenik kalitede yalnızca AURO'ya sunulan benzersiz, yenilikçi bir bağlayıcı maddedir. Çam ve hint bitkisinden elde edilen alkol esterlerinden ve az miktarda fosil monomer kalıntısı ile yapılır. Decovery ® sürekli olarak geliştirilmeye tabidir. Her geliştirme adımında, fosil bileşenler tamamen değiştirilene kadar biyojenik bileşenlerle değiştirilir.

Demir Oksit Pigmentleri

Özellikle sırlarda kullanılan, yüksek UV korumalı, ince bölünmüş, aynı zamanda oldukça şeffaf pigmentler.

Demir Vitriol

Yeşil veya beyaz kabuklar şeklinde bir mineral olarak bulunur. Teknik olarak demir sülfat, demirin sülfürik asit içinde çözülmesiyle yapılır. Bu hammadde ahşabın korunmasında, bitkisel boyamada ve tabaklamada kullanılır.

Ejderha Kanı

Kalamus ağacından elde edilen, alkolde çözünen koyu kırmızı reçine.

Glauber Tuzu

Bitkisel boyalarda, deterjanlarda kullanım için sodyum klorür ve sülfürik asitten yapılmış tuz.

Gliserin

Çok değerlikli alkol. Yağ asitlerinin ayrılmasıyla elde edilen tüm hayvansal ve bitkisel yağların bileşeni. Bizimle sadece tamamen bitkisel kökenlidir.

Grafikler

Kalemlerden bilinen grafit, çok sayıda düz grafen katmanından oluşur. Grafen, özellikle geniş alanlara neden olan çok düz, iki boyutlu, petek şekilli yapılar oluşturur. Bu yapılar renklere büyük esneklik ve dayanıklılık verir.

Grafit

Grafit, "elementler" mineral sınıfından çok yaygın bir mineraldir.Kimyasal element karbonun saf haliyle doğal tezahürlerinden biridir.Bu, kurşun kalemlerde de bulunan altıgen iki boyutlu katmanlarda grafit içinde kristalleşir. Bu özel özellik saf karbon ile yazmayı mümkün kılar.

HİDRE SİLİK

Kuvars kumu ve kirecin alev hidrolizi ile üretilen kristal (kuvars) yapısı olmayan saf, ince bölünmüş silisik asitlerdir. Paspas dolgu maddesi olarak veya silika sollarda filtre ortamı veya bağlayıcı olarak kullanın.

Hindistan Cevizi Yağı (Organik)

Hindistan cevizinin meyvesinden organik olarak elde edilmiş ve kendi tesislerimizde kostik ile Hindistan cevizi yağı sabununa dönüştürülmüştür.

Hintyağı

Hintyağı, subtropik bölgede yetişen ve ‘’Mucize Ağaç“ denilen hint bitkisinin tohumlarından elde edilmektedir. Birkaç ay içerisinde beş metreye kadar büyüyebilen, kırmızımsı ve hafif dikenli meyvelerinin içinde kuru fasulye şeklindeki tohumlarının bulunan bir bitkidir. Şeffaf ve hafiften sarımsı olan hintyağı tohumlardan çıkarılmaktadır. Hintyağı’nın bulunduğu tohum kabuğunun zehirli olmasına karşın Hintyağı zehirsiz bir maddedir. Kabukta bulunan zehir presleme sonucu çıkmaz, tohum kabuğunda kalan bu zehir daha sonra artıklarla imha edilir. Yapılan ısıl işlemlerden sonra kazanılan Hintyağı AURO’nun üretmiş olduğu bakım ve temizlik ürünlerinde kullanılmaktadır.

İndigotin (INDIGOFERA TINCTORIA)

Fermantasyon yoluyla elde edilen Bengal indigo bitkisinin özüdür. 4000 yıl önce boyamak için zaten kullanılıyordu. Mavi bitki renk pigmenti olarak ve doğal yumurta renklerinde kullanılır.

İsviçre Fıstık Çamı Yağı (PINUS SYLVESTRIS KONİ YAĞI)

Fıstık çamının güçlü ama aynı zamanda hoş kokulu bir su beyazı yağıdır.

Jojoba Yağı

Jojoba çalısının tohumlarından elde edilen yağlı bitki mumudur. Özellikle kozmetik ve bakım ürünlerinde koruyucu ve bakım bileşeni olarak.

Kalsiyum Hidroksit

Toz halinde sönmüş kireç. Kireç yakılarak ve ardından söndürülerek yapılır. Antik çağlardan beri kireç harcı ve kireç boyası için bağlayıcı maddedir.

Kaolin (KAOLIN)

Doğal kil minerali (çin kili, alümina silikat). Duvar boyalarında, sıvalarda, verniklerde dolgu maddesi, porselen hammaddesidir.

Karnauba Mumu (CPERNICA CERIFERA CERA)

Brezilya palmiye ağacından sert, su geçirmez mum. Yaprakları uzun palmiye ağaçlarından kesilir (sürekli büyürler), balmumu suda kaynatılarak sıvılaştırılır, sıyırılır ve fiziksel olarak temizlenir (dolgu toprağı ile). Özel sertliği sayesinde tüm yumuşak mumların mekanik direncini tamamlar.

Kireç Spar (KALCITE)

Kalsiyum karbonatın doğal formu (tebeşir gibi). İnce öğütülmüş tanelerden kaba tanelere kadar mevcuttur. Cilalar, duvar boyaları, sıvalar ve yapıştırıcılar için dolgu maddesi olarak kullanılır.

Klorofillerin ve Klorofilinlerin Bakır İçeren Kompleksleri

(KLOROFİLİN-BAKIR KOMPLEKSİ)

Yaprak yeşili boyasından elde edilen pigment. Bitki yapraklarının yeşil boyası bitki renklerinde ve doğal yumurta renklerinde bakır kompleksi olarak kullanılmaktadır.

Kokineal (KOŞİNEAL)

Kaktüsler üzerinde yaşayan ve Kanarya Adaları ve Meksika'da yaygın olan bir pullu böcek türü tarafından üretilen kırmızı pigment, karmin. Doğal yumurta renklerinin yanı sıra hafif mavimsi kırmızı tonlu bitki renk pigmentlerini desteklemek için. Kırmızıdan eflatuna renklendirme hammaddesi de gıda boyası olarak kullanılır.

KROM OKSİT YEŞİLLER

Krom cevherlerinden yeşil mineral pigmenti. Çevresel etkisi olmayan üretim, ancak şu anda alternatifi yok. Sözde krom VI bileşiklerinin aksine, çözünür değildir ve bu nedenle toksik değildir.

Limon Yağı, Narenciye Yağı, Misket Limonu Yağı

(NARENCİYE LİMON MEYVE YAĞI, NARENCİS LİMON MEYVE ÖZÜ, TURNENÇA AURANTIFOLIA YAĞI)

Koku verici olarak limonun hakiki esansiyel sarımsı yağları, misket limonu kullanılır.

Logwood Özü (HAEMATOXYLENE CAMPECHIANUM AHŞAP ÖZÜ)

Tarlalarda yetiştirilen, boyama için kullanılan bir ağacın öz odunundan yapılmıştır. Boya nüansları mavi, mor ve siyah aralıklarındadır.

Madder ( RUBIA TINCTORUM KÖK )

Duvar sırlarında kırmızı bitkisel renk pigmentleri için kullanılan, yüksek oranda kırmızı boya içeren Orta Avrupa, Türkiye, İran'dan boya ilacıdır.

Mantar

Hemen hemen tüm yeşil bitkilerin toprak üstü ve yer altı kısımlarında geliştirdiği kapatma dokusudur. Ancak, Akdeniz bölgesine özgü mantar meşesinin (Quercus suber) kabuğunun yalnızca özellikle kalın olan mantar tabakası ekonomik olarak kullanılabilir. Mantar unu, ezilmiş mantar olarak ince öğütmek için kaba kullanılır.

Odun Yağı

Çin tung ağacının somunundan, stand yağı için bir bağlayıcı olarak, değerli, iyi kuruyan bir bağlayıcı bileşen olarak kalın kaynatılmış yağ

Okaliptüs Yağı (EUCALYPTUS GLOBUKLUS YAPRAK YAĞI)

Avustralya okaliptüs ağacının yapraklarından buharla damıtma yoluyla elde edilen hafif koruyucu etkiye sahip uçucu yağ.

Papatya Çiçeği Özü

Papatya çiçeğinin alkollü özünden elde edilmiştir, cildi korur.

Potasyum kostik (POTASYUM HİDROKSİT)

Bitkisel sıvı ve katı yağların yıkamada etkili maddelere sabunlaştırılması için güçlü alkalidir. Potasyum klorür ve suyun elektrolizi ile üretilir.

Potasyum Sorbat

Sorbik asit tuzu,  olgunlaşmamış meyvelerde bulunur. Su bazlı ürünleri ve yiyecekleri stabilize etmek için kullanılır.

Potasyum Su Bardağı, Silikat Sol

Diğer şeylerin yanı sıra kuvars kumu ve potasın eritilmesiyle üretilen ve boyalar için veya meyve suları ve şaraplar için bir bağlayıcı olarak kullanılan suda silikatların, silisik asitlerin ince dağılmış çözeltileridir.

Reçine Gliserol Esterleri

Doğal reçine reçinesi, bir kaynatma işleminde yağ bileşeni gliserin ile değiştirilir. Sonuç, hava koşullarına karşı çok iyi direnç ve elastikiyete sahip bir bağlayıcıdır.

Sakız Terebentin Yağı

Sakızlı terebentin, terebentin ikameleri ile karıştırılmamalıdır. Çünkü bunlar petrole bağlı ikame çözücülerdir. Sakız terebentin yağı, dünya çapında çeşitli çam türlerinin sakız reçinesinden buhar damıtma ile elde edilir. Balzamik terebentin, hafif reçineli ve taze kokulu, bitkisel, ince bir yağdır. Boya ve verniklerde seyreltici olarak, ayrıca banyo katkı maddelerinde ve tıbbi uygulamalarda kullanılır.

Şap (ALÜMİNYUM SÜLFAT)

Bitkisel boyaların üretiminde kullanılan beyaz, kristalize potasyum ve alüminyum sülfat tozu.

Selüloz (SELÜLOZ)

Kimyasal hamurlaştırma ile odun selülozundan üretilen hacim arttırıcı ajan ve organik hücre lifi dolgu maddesi. Duvar kağıdı macunu ve bir yapıştırıcı, ayrıca bir kalınlaştırıcı ve işlemeyi kontrol etmek içindir.

Sitrat (SODYUM SİTRAT)

Sitrik asidin sodyum veya potasyum tuzu

Sitrik Asit (SİTRİK ASİT)

Narenciye meyvesinden elde edilen, iyi kireç çözücü ve su yumuşatıcı etkiye sahip doğal meyve asididir. Melastan fermantasyon yoluyla elde edilir.

Tebeşir (KALSİYUM KARBONAT)

En iyi tortulardan elde edilen doğal kalsiyum karbonat, örn. Hildesheimer Börde, ince öğütülmüş ve bulamaç haline getirilmiş, dolayısıyla yüksek beyazlatma gücüne ve tane inceliğine sahiptir.

Titandioxid

Titandioxid ise çok zehirsiz ve çok iyi kapama özelliği sayesinde boya ve cilalarda kullanılan beyaz pigment olarak kullanılır. Katalizatör etkisi sayesinde geniş yüzeylerdeki uygulamalarda çok sık kullanılmaktadır. Bunun haricinde Titandioxid kimyasal olarak sabit olduğundan E171 kodlu olarak gıda katkısı olarakta kullanılmakta. Örneğin; Diş macunlarında, sakız ürünlerinde ve aynı zamanda kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. Kısmi olarak yağlı boya uygulamalarında da kullanılmaktadır. Teknik alanlarda ise boya ve cilalarda olduğu gibi tekstil ürünlerinde, kağıt sanayinde UV-Işınları koruması ile güneş kremlerinde ve hapların beyazlatılması için eczacılık alanında kullanılmaktadır.

Yağ Asitleri

Bir hidrofilik/suyu seven ve bir hidrofobik/su itici kısımdan oluşan bir sodyum veya potasyum tuzu olarak, çözünürleştirici olarak çok uygun, ağırlıklı olarak bitkisel bazlı yardımcı maddeler, örn.  yağı suda emülsifiye etmek.

Yağlı Alkol Sülfat

Esas olarak hindistancevizi yağından, yıkama için hammadde olarak kullanılan kükürt oksit ve kostik soda ile reaksiyona sokularak elde edilen yağlı alkol.

Zerdeçal (CURCUMA)

Taze ve kurutulmuş olarak baharat ve renklendirici olarak kullanılan, yoğun sarı eti olan zencefil ailesinden bir bitki türü.

Test

Form Gönderimi

Tamam

BAYİMİZ OLMAK İSTER MİSİNİZ?

TOP